Viering Bavodag 2018

Op zondag 7 oktober vierde het Schuttersgilde haar jaarlijkse bavodag. Om 9.45 uur vertrok de stoet naar de St. Bavokerk voor het bijwonen van de kerkdienst. Onder de aanwezigen in de stoet onder andere een delegatie van het bestuur van de Schutterskring Rijk van Nijmegen-de Betuwe met hun kringkoning Bert Janssen en van het bestuur van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus. Onder begeleiding van Pastor John Rademakers en alle medewerking van het Schuttersgilde was het weer een mooie viering. Na de traditionele vendelhulde op het kerkplein vertrok de stoet snel terug naar het dorpshuis. En terug in het dorpshuis stond er weer een overheerlijke lunch klaar. Pastor John Rademakers en ook onze beschermvrouwe, Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven sloten hierbij aan.

Na de lunch was het tijd geworden voor de bedankjes en huldigingen. Willy en Gerda van Bon werden bedankt voor het jarenlang beschikbaar stellen van hun woning als opslag voor de uniformen. Door de vernieuwde indeling van ons “hok” ik het dorpshuis zijn de uniformen nu in het Dorpshuis komen te hangen achter slot en grendel. Cor Janssen is het afgelopen jaar teruggetreden uit het bestuur en werd daarvoor ook in het zonnetje gezet. Aanwezig waren ook de bielemannen van de schutterij Gijsbrecht van Aemstel Doornenburg. Dit voorjaar tijdens de lentekriebels hebben zij voor het 15e jaar de bieleman wedstrijden georganiseerd. Een bijzonder moment. Zij werden daarom ook in het zonnetje gezet en kregen hiervoor een mooi aandenken. Eveneens was er een bos bloemen voor Herman Horzelenberg van het bedrijf Horzelenberg Boomvoorziening uit Angeren. Herman levert al jaren de stammen voor de bieleman wedstrijden. Ook de medewerkers van het dorpshuis werden weer bedankt voor hun medewerking en goede organisatie van Bavodag. Voor Antoon en Dionza Schraven (beheerders dorpshuis) een bijzonder moment omdat het voor hen tevens de aller laatste bavodag was. Zij dragen per 1 januari het stokje over aan de nieuwe beheerders. Als laatste werd het koningspaar Ronald en Debby bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar.

Daarnaast werden de volgende personen gehuldigd voor hun jubileum:
Alex Knipping: 50 jaar lid
Jochem en Rianne Reulink: Beiden 25 jaar lid
Henk Polman: Henk was 50 jaar lid van de vereniging en ontving hiervoor net als de anderen de verenigingsspeld. Maar Henk was tevens ook 50 jaar muzikant en ontving hiervoor de daarbij behorende speld van de KNMO. Daarna wachtte Henk nog een verrassing. De bestuursleden van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus waren er natuurlijk niet voor niets. Voor zijn jarenlange inzet binnen de vereniging werd Henk onderscheiden met de medaille van verdiensten van de Gelderse Schuttersfederatie.

Na al deze mooie bedankjes en huldigingen werd er onder het genot van een drankje nog even nagepraat en werd bavodag 2018 afgesloten.

Reacties zijn gesloten.