Uitslagen Kringdag Rijk van Nijmegen – de Betuwe in Gendt

Op zondag 27 mei 2018 heeft het Schuttersgilde St. Bavo deelgenomen aan de jaarlijkse Kringdag Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Voor dit jaar voor het gilde een thuiswedstrijd want de Kringdag werd georganiseerd door schutterij St. Sebastianus uit Gendt. Deze Kringdag stond in het teken van vernieuwing met als thema “Een kleurrijk feest”.

Om 10.00 uur verzamelde het gehele gilde zich op de Raalt in Gendt bij één van haar leden waarna er netjes werd afgemarcheerd naar het concoursterrein. Tja, en het was erg warm die dag. En die warmte werd snel voelbaar want het was maar 2 straten lopen tot aan het concoursterrein en het zweet was toch bij iedereen al uitgebroken. Maar toch was het tijdens de mars- en defilé wedstrijd goed te doen. Waar de zon af en toe schuil ging achter de wolken en de marsroute relatief kort was, was het goed uit te houden in het warme uniform.

Eenmaal terug op het concoursterrein was er na de officiële opening een gezamenlijke erewijn en daarna werd er door alle schutters gestreden om de prijzen. Schuttersgilde St. Bavo ging uiteindelijk met de volgende prijzen naar huis:

Marcheren: 123 punten een 3e prijs
Defiléleren: 165 punten een 2e prijs
Vendelen senioren klassiek: 19 punten een 1e prijs
Vendelen aspiranten klassiek: 13,5 punten een 3e prijs
Vendelen individueel acrobatisch senioren: Tom Loeters 77,50 punten een eerste prijs, Wouter Ruijsch 75,00 punten een derde prijs. Michel Balduk haalde met 59,50 punten helaas geen prijs.
De marketentster haalden met hun optreden een score van 47,50 punten.

Onze Koning Ronald Dikker is er helaas net niet in geslaagd om de nieuwe Kringkoning te worden. Wel wist hij tijdens het prijsschieten één van de vleugels van de vogel naar beneden te schieten. Onze koningin Debby Slinkman heeft zich kostelijk vermaakt met het spel “Stef Stuntpiloot” en zelfs haar speelronde tegen drie andere koninginnen gewonnen.

Ondanks de warmte hebben we weer mooie prijzen behaald en kunnen we terugkijken op een geslaagde Kringdag.

Reacties zijn gesloten.