Nieuwe mace voor tambour-maître Jochem Reulink

Ruim 1,5 jaar geleden meldde Jochem zich bij het bestuur. Hij vond dat het wel eens tijd werd voor een nieuwe ‘mace’, zoals de tambour-maître stok officeel heet. De mace die Jochem gebruikt is misschien al wel 30 of 40 jaar oud. Dit kan niet exact meer worden vastgesteld. Jochem had, bij de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam, iets moois gezien. Een tambour-maître uit Limburg maakte voor de hobby nieuwe maces. Elk ontwerp was welkom, de hele mace met de hand gemaakt. Daarom zocht Jochem contact met PR Maces in Wessem. Al snel bleek dat er een aanzienlijk bedrag nodig was voor zo’n dergelijke mace. En Jochem wilde zo graag, dat hij zelf op zoek ging naar sponsoring. Dankzij John en Annemiek Peters van Zalencentrum “De Bongerd” in Heteren en Peter en Helma Helbig kon Jochem aan de slag om ‘zijn’ mace te ontwerpen. Het moest een mace worden met de Nederlandse kroon, gevuld met een bavo blauwe stof, de tekst “Schuttersgilde St. Bavo” en natuurlijk het logo van de vereniging.

En na de nodige gesprekken en tekeningen was het dan afgelopen week eindelijk zover. Op woensdag 18 april, na het optreden van ‘de Blazersbende’, bracht de maker van de mace, Paul Roberts (Paul Roberts Maces), de mace persoonlijk naar Angeren om deze te overhandigen aan Jochem. Zo trots als een pauw nam Jochem “zijn” eigen ontworpen mace in ontvangst.

Op zaterdag 21 april werd de mace officieel voor het publiek gepresenteerd. Jochem wilde dat de nieuwe koning en kameraad Ronald als eerste officiële taak als koning de nieuwe mace voor publiek overhandigde. En zo geschiedde. Jochem, heel veel plezier met je nieuwe mace.

Reacties zijn gesloten.