Kringdag Rijk van Nijmegen – de Betuwe 2017

Op zondag 11 juni heeft het Schuttersgilde St. Bavo weer meegedaan aan de jaarlijkse kringdag van de kring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Dit jaar vond deze kringdag plaats in Beek (Gemeente Berg en Dal) bij de schutterij van B.U.B. 

Onze commandant, koningsbeschermers, koningspaar en tamboer-maître waren al vroeg op pad voor de officiële ontvangst en erewijn.  Daarna vond de commandantenbespreking plaats en werden alle belangrijke details van de dag doorgenomen. 

Alles was besproken en de sportieve strijd kon beginnen. En een strijd werd het wel, want het was erg warm. Na het nuttigen van het nodige vocht en suikers vond om 11.00 uur de start van de marswedstrijden plaats. Een tocht van 1,6 kilometer bracht ons van het kulturhus naar de sportvelden waar direct de defiléwedstrijden plaatsvonden. Na de officiele opening begonnen alle overige wedstrijden. De vendeliers vertoonden hun kunsten zowel klassiek als acrobatisch. De marketentsters deden mee aan hun wedstrijd op het marketentster terras en na een aantal jaren deed ook de drumfanfare weer mee aan de muziekwedstrijden waar zij een stilstaand werk en een marcherend werk ten gehore brachten voor de jury. 

Daarna was het een gezellig samenzijn in de feesttent onder het genot van een hapje en een drankje. 

Uiteindelijk leverde deze kringdag de volgende mooie prijzen op:

Marcheren: 2e prijs. Helaas was dit voor de derde keer op rij geen 1e prijs. Dit betekend automatisch een degradatie van de ereafdeling naar de vaandelafdeling. 
Defileren: 1e prijs.
Vendelen: 1e prijs.
Bij het individueel acrobatisch vendelen haalde Wouter Ruijsch een 2e prijs en Michel Balduk een 6e prijs. 
Marketentsterwedstrijden: 3e prijs
Muziekwedstrijden: 1e prijs

Daarnaast hadden we nog het hoogst aantal punten in overwaardering bij het defilé. Schuttersgilde St. Bavo werd uitgeroepen tot de correctste groep van deze dag en was Jochem Reulink de beste Tamboer-Maitre deze dag.

Kortom, wederom een geslaagde Kringdag. 

Binnenkort komen de foto’s online. 

Reacties zijn gesloten.