Koningshulde

Op zaterdag 21 april jl. vond de koningshulde plaats. Ons nieuwe koningspaar Ronald Dikker en Debby Slinkman moesten al vroeg uit de veren. Want traditiegetrouw staat om 7.00 uur het hele gilde op de stoep om hen met een reveille uit bed te blazen. Het duurde eventjes voordat uiteindelijk de voordeur van het “koningshuis” open ging maar daar stonden ze dan. Ze luisterden aandachtig naar de muzikale klanken van de drumfanfare en keken naar een mooie vendelhulde. Speciaal voor het koningspaar omdat Jelte, de zoon van Debby, mee vendelde.

Na de muzikale reveille was het tijd voor een stevig ontbijt in de tuin van onze koning. En tja, traditiegetrouw kwamen na het ontbijt al snel de eerste flessen drank op tafel. Maar daar kon niet heel lang van genoten worden. Het was tijd voor actie. Alle prijzen voor de loterij, die plaatsvond op de feestavond, moesten nog worden gehaald, de barricade moest nog worden gebouwd en de feestzaal moest nog worden versierd. En natuurlijk moest het kersverse koningspaar aan de schoonmaak. Alles weer spik en span voor het ontvangst van de avondgasten.

Rond de klok van 18.30 uur was het zover. Daar klonken de muzikale klanken van drumfanfare St. Bavo. En nadat de bielemannen alle zeilen moesten bijzetten om toegang tot het koningshuis te verkrijgen, was het dan eindelijk zover. Na de aankondiging van onze commandant kwam het nieuwe koningspaar naar buiten getreden. Na een mooie serenade en een toast op het koningschap, vond er nog een korte rondgang plaats. Eenmaal officieel binnen in de feestzaal barstte een mooi feest los die tot in de kleine uurtjes door ging.

Wij zeggen, op naar een mooi regeringsjaar!!

Reacties zijn gesloten.