Federatieve Schuttersdag

Na een lange en mooie zomervakantie was het schuttersgilde vanaf 22 augustus weer druk aan het repeteren geslagen. Want op 9 september was het weer tijd voor de Federatieve Schuttersdag. Een afsluitend concours van de Gelderse Federatie St. Hubertus. Hieraan kunnen alle leden van de vier Gelderse Schutterskringen deelnemen. Dit jaar was er een deelnemersveld van 34 verenigingen. De Federatieve Schuttersdag werd dit jaar georganiseerd door Schutterij Claudius Civilis uit Pannerden.

Al om 8.00 uur gingen de eerste schutters met de veerpont richting Pannerden voor de officiële ontvangst en de erewijn. Na de inspectie van de erewacht en de officiële opening was Schuttersgilde St. Bavo als 8e deelnemers aan de beurt. Na het defilé volgens een marsroute door Pannerden van zo´n 2.5 kilometer. Aansluitend volgden nog de vendelwedstrijden, marketentsterwedstrijden en uiteraard het Federatief Koningschieten waar het allemaal om draait deze dag. Schuttersgilde St. Bavo ging uiteindelijk met de volgende prijzen naar huis.

Marcheren: 141 punten een 1e prijs
Defileren: 160 punten een 2e prijs
Vendelen senioren klassiek: 18 punten een 1e prijs
Vendelen aspiranten klassiek: 13,5 punten een 3e prijs
Marketentsters: 3e prijs

Bij het individueel acrobatisch vendelen senioren haalde Tom Loeters met 73 punten de 3e plaats binnen. Wouters Ruijsch was de beste individueel acrobatisch vendelier deze dag, want hij werd 1e met 79,5 punten.

Het was weer een zeer geslaagde dag.

Reacties zijn gesloten.