Oktoberfeesten Sittard

Het Schuttersgilde St. Bavo wilde weer eens een keer wat anders. Ze wilden weer eens deelnemen aan een mooie straatparade of optocht. Deze werd al snel gevonden bij de oktoberfeesten in Sittard. Er werd door het secretariaat ingeschreven in de hoop uitgenodigd te worden. Hoe mooi zou het zijn om als Schuttersgilde St. Bavo tussen ruim 40 andere gilden en schutterijen te lopen tijdens een heus oktoberfeest? Nou, dat hebben we afgelopen zondag 13 oktober mogen ervaren.

Na een lange en gezellige heenreis samen met de gilden van Huissen kwamen we rond 11.45 uur aan in Sittard. We marcheerden naar een mega feesttent die 2 verdiepingen telde voor een heerlijke bak koffie. Direct waren we in de sferen van het “Oktoberfest”. Grote tenten, Oostenrijkse aankleding, Lederhose, grote bierpullen en natuurlijk de egelӓnder muziek. De optocht van schutterijen en gilden moest nog beginnen maar de dag leek al geslaagd.

Eenmaal opgesteld voor de optocht in de warme oktoberzon konden we vertrekken. Hoe moesten we eigenlijk lopen? Nou, dat zie je vanzelf wel, hoorden we iemand zeggen. En niets was minder waar. Zoveel mensen bij elkaar, mee zingend en dansen op de muziek die wij speelden……wat een feest! Met marsen als Chodounska, Bӓrner Musikanten en natuurlijk Böhmischer Traum werden we letterlijk door de optocht gedragen. In één woord geweldig!

Na de optocht, die ruim een uur duurde, was het natuurlijk ook tijd om in de tent en op de kermis te genieten van de oktoberfeesten. Na een geslaagde dag vertrok om 18.15 uur de bus weer terug richting Angeren.


Iedereen was zo enthousiast dat er eigenlijk al snel gesproken werd over Sittard 2020! Wilt u meer zien van de Oktoberfeesten in Sittard, kijk dan op de website www.oktoberfeestsittard.nl of op YouTube (zoekterm  Oktoberfeesten Sittard of Oktoberfeesten Sittard 2019) en voor onze eigen foto’s natuurlijk op onze fotopagina. Het Schuttersgilde St Bavo hoopt er op zondag 18 oktober 2020 wederom bij te zijn in Sittard!

Reacties zijn gesloten.