Federatieve Schuttersdag Zevenaar

Na een mooie en hete zomervakantie was het schuttersgilde vanaf 21 augustus weer druk aan het repeteren geslagen want afgelopen zondag 15 september was het weer tijd voor de Federatieve Schuttersdag. Een afsluitend concours van de Gelderse Schutters Federatie St. Hubertus. Hieraan kunnen alle leden van de vier Gelderse Schutterskringen deelnemen. Dit jaar was er een deelnemersveld van 34 verenigingen. De Federatieve Schuttersdag vond dit jaar plaats in het hart van de schutterswereld; Bij Schutterij St. Andreas-Grieth Zevenaar.

Al om 7.15 uur gingen de eerste schutters richting Zevenaar voor de officiële ontvangst en de erewijn. Na de inspectie van de erewacht werd de nieuwe commissaris van de koning, Dhr. John Berends, geïnstalleerd als de nieuwe beschermheer van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus.

Na de officiële opening was Schuttersgilde St. Bavo als 5e deelnemers aan de beurt. Na het defilé volgde een marsroute door het centrum van Zevenaar van ruim 2.5 kilometer. Aansluitend volgden nog de vendelwedstrijden, marketentsterwedstrijden, muziekwedstrijden en uiteraard het Federatief Koningschieten waar het allemaal om draait deze dag. Schuttersgilde St. Bavo ging uiteindelijk met de volgende prijzen naar huis.

Marcheren: 135 punten een 1e prijs
Defileren: 171 punten een 1e prijs
Vendelen senioren klassiek: 19 punten een 1e prijs
Vendelen aspiranten klassiek: 13,5 punten een 3e prijs
Marketentsters: 210 punten een 3e prijs
Muziekwedstrijden: 84,5 punten een 1e prijs

Bij het individueel acrobatisch vendelen senioren haalde Tom Loeters met 65 punten de 10e plaats. Wouters Ruijsch was de beste individueel acrobatisch vendelier deze dag, want hij werd 1e met 74 punten.

Het was weer een zeer geslaagde dag.

Reacties zijn gesloten.