Kringdag 2019

Op zondag 16 juni was het voor Schuttersgilde St. Bavo weer tijd voor de jaarlijkse Kringdag van de Kring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Dit jaar georganiseerd door de 100 jarige Schutterij de Vriendenkring uit Leuth.

Voor het Schuttersgilde een bijzondere dag, want voor het eerst droegen zij hun nieuwe petten. De oude colbag voldeed niet meer, was vuil en ook niet meer leverbaar. Na lang wikken en wegen is er besloten dat er een nieuwe moest komen. De leden besloten dat het pet moest worden en het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Vanaf nu zal het schuttersgilde haar nieuwe pet dragen.

Het Koningspaar, koningsbeschermers, commandant en tamboermaïtre waren alweer vroeg op pad voor de ontvangst en de erewijn. Na de commandantenbespreking marcheerde iedereen af naar het sportveld alweer de officiële opening plaatsvond en de start van de wedstrijden.

Het was prachtig weer en het Schuttersgilde deed weer aan veel wedstrijden mee. Schuttersgilde St. Bavo behaalde deze dag de volgende prijzen:
Marcheren: Vaandelafdeling, 132 punten een 2e prijs
Defileren: Superieure A, 183 punten een 1e prijs
Vendelen junioren: 14,5 punten een 3e prijs met helaas een degradatie
Vendelen Senioren: 16,5 punten een 3e prijs

Sinds een aantal jaren deed de drumfanfare ook weer mee met de muziekwedstrijden. In de superieure B brachten zij 2 stilstaande werken ten gehore te weten My Girl en de mars Musicatharina. Met dit optreden kreeg zij van de jury 83,5 punten. Dit bleek goed voor een 1e prijs.

Onze tamboermaïtre Jochem Reulink mocht zich bij de prijsuitreiking laten kronen tot beste tamboermaïtre van de dag!

Binnenkort een mooie fotoreportage van deze geslaagde dag.

Reacties zijn gesloten.