Koningspaar 2019: Hans en Antoinette Puntman

“Tradities meenemen de toekomst in” was het motto voor deze nieuwe opzet van ons koningschieten. In samenwerking met “De Letste Stuyver” en de organisatie van de “Lentekriebels” was er een mooi tweedaags programma op papier gezet voor zaterdag 6 en zondag 7 april. En aan het weer heeft het dit jaar zeker niet gelegen!

Nadat op zaterdag alles was opgebouwd en de lentekriebels om 15.00 uur waren geopend door het schuttersgilde werd begonnen met het koningschieten. Koningspaar Ronald en Debby werden bedankt voor hun inzet als koningspaar het afgelopen jaar en het koningszilver werd van Ronald afgenomen. Als nieuwe kandidaten traden Elly Buurman en Hans Puntman naar voren. Na 114 schoten was het uiteindelijk Hans Puntman die zich voor de derde maal schutterskoning mocht noemen. Samen met zijn vrouw Antoinette zijn zij het nieuwe koningspaar 2019.

Direct na de installatie van de nieuwe koning heeft het schuttersgilde heerlijk gegeten bij “De Letste Stuyver” om vervolgens direct weer te vertrekken voor de huldiging van het nieuwe koningspaar. Nadat de toegang tot de woning van het koningspaar was vrijgemaakt door de aanwezige bielemannen Jochem Vermeulen en Jeroen Krautz werd door de commandant en de voorzitter het kersverse koningspaar getoond aan het publiek. Na de muzikale aubade vertrok het gilde met het nieuwe koningspaar weer terug naar de feesttent waar iedereen kon genieten van een mooie feestavond onder de muzikale klanken van de band “Cabrio”

Maar de volgende ochtend was het hele schuttersgilde alweer om 8.00 uur aanwezig in de feesttent en niet veel later trok het gilde weer naar het adres van het nieuwe koningspaar voor de reveille en een stevig ontbijt. Na het ontbijt was er voor het eerst een kerkdienst in de feesttent. Onder het motto “Tradities meenemen de toekomst in” was het een mooie en bijzondere viering in een goed gevulde feesttent.

Na een kopje koffie en ‘bavobrood’ werd onder een warm lentezonnetje het prijsschieten en de bielemanwedstrijden afgewerkt. De prijzen werden als volgt verdeeld:

Prijsschieten:
1e Prijs (kop): Raymond Kuster
2e Prijs (linker vleugel): Jan Molthoff
3e Prijs (rechter vleugel): Patrick Scholten
4e prijs (staart): Jochem Vermeulen

Beste bieleman voor dit jaar is Tom Loeters met een spectaculaire tijd van 47 seconden. En beste bielevrouw voor dit jaar is Debby Slinkman geworden.

Aan het eind van de middag heeft het Schuttersgilde haar medewerking verleend aan de prijsuitreiking van de zeepkistenrace die deze dag gehouden werd. Daarna duurde het feest in de tent nog voort onder de muzikale klanken van “Summerland”. Het schuttersgilde kan terugkijken op geslaagd weekend.

Klik hier voor de foto’s.

Reacties zijn gesloten.