Sinterklaasintocht Heteren

Het was een koude maar mooie zaterdag in Heteren. Nadat Sinterklaas en zijn pieten per stoomtrein in Apeldoorn waren aangekomen, deed Sinterklaas vandaag ook Heteren aan. Het Schuttersgilde St. Bavo verzorgde vandaag voor de 12e keer de muzikale omlijsting van de intocht in Heteren. Om 13.30 uur vertrok de stoet vanaf zalencentrum “De Bongerd” naar de Rijnkade om daar Sinterklaas en al zijn pieten een warm welkom te geven. Eenmaal aan wal had Sinterklaas de nodige moeite om door de grote menigte boven bij de Kastanjelaan aan te komen. Maar eenmaal boven sprak Sinterklaas een welkomstwoord uit aan alle kinderen van Heteren. Daarna vertrok de stoet onder begeleiding van het schuttersgilde St. Bavo terug naar “de bongerd”.

Onderweg werd er nog even gestopt bij Kapsalon Piki’s aan de Flessenstraat waar enkele tientallen ouderen vanuit het nabij gelegen bejaardentehuis “Liefkenshoek” zich hadden verzameld om de stoet te bewonderen. Tevens werd daar de traditionele vendelhulde gebracht voor Sinterklaas en zijn pieten maar natuurlijk ook voor alle aanwezige daar. 

Daarna trok de stoet verder terug naar “De Bongerd”. Daar barstte een mooi welkomstfeest los. 

Reacties zijn gesloten.