Home

Hartelijk welkom op de website van Schuttersgilde St. Bavo Angeren!

Terugblik koningschieten 2019

Afgelopen dagen had het groot feest moeten zijn in Angeren tijdens de Lentekriebels. Ook het moment om voor St. Bavo een nieuw Koningspaar te krijgen… helaas heeft dit door het Corona-virus niet zo mogen zijn…

Wij hopen op een later moment alsnog ´de Lentekriebels´ te kunnen vieren en een nieuw Koningspaar te krijgen. Tot die tijd hebben we het huidige Koningspaar bereid gevonden om het Koningschap te verlengen. Bedankt Hans en Antoinette! Bijgaand een collage van de Lentekriebels 2019 om toch nog even na te genieten hoe het dit weekend had kunnen zijn….OPROEP!!! Oud papier in april niet opgehaald!

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is er besloten door de gemeente Lingewaard en REMONDIS dat het oud papier op dinsdag 7 april NIET wordt opgehaald. Advies van de REMONDIS is om het papier te bewaren tot het volgende ophaalmoment, woensdag 6 mei (dit i.v.m. Bevrijdingsdag) of zelf het papier weg te brengen naar een papiercontainer.

Als Schuttersgilde St. Bavo willen wij de Angerse bevolking zoveel mogelijk vragen als het kan, het papier te bewaren. Als u zelf het papier wegbrengt ontvangt St. Bavo hier geen namen geen geld voor….en u weet….alle beetjes helpen voor onze vereniging!

Delen van dit bericht wordt gewaardeerd! Geef het alstublieft ook door aan de inwoners die geen Facebook of internet hebben! Het bericht zal ook nog in de eerstvolgende Bazuin vermeld worden.

Foto’s en krantenartikelen gezocht

In 2021 bestaat Schuttersgilde St. Bavo 65 jaar. Om dit jubileum te vieren is er momenteel een commissie druk bezig met een programma en met het verzamelen van informatie en foto’s over St. Bavo.

Aan u de vraag of u foto’s of krantenartikelen heeft van St. Bavo. Dit mag zijn in de tijd van oprichtingsdatum tot heden. Wij willen de foto’s graag gebruiken voor het jubileumjaar.

Let op: Wij willen de foto’s en krantenartikelen digitaliseren, indien dit nog niet gedaan is. Dit betekent dat u de foto’s gewoon weer terugkrijgt. U raakt dus geen foto’s kwijt. Heeft u foto’s of krantenartikelen? Laat het dan weten aan secretariaat@stbavoangeren.nl of bel met 06-22573427.

“De Bazuin – Special Edition”

In verband met het Corona virus is de Bazuin dit keer niet huis-aan-huis verspreid in Angeren. Wel is het gelukkig mogelijk gemaakt door het Dorpshuis Angeren om “De Bazuin” digitaal te lezen. Aan deze “Special Edition” heeft het Schuttersgilde St. Bavo ook een bijdrage geleverd. 

Klik hier om “De Bazuin – Special Edition” te lezen

Lentekriebels verplaatst vanwege het Coronavirus

Zoals u wellicht heeft kunnen lezen op de facebookpagina van Lentekriebels Angeren , gaan de Lentekriebels in april niet door. Dit heeft ook voor het Schuttersgilde St. Bavo gevolgen. Ons jaarlijks prijs- en koningschieten met aansluitend onze koningshulde en koningsbal in de feesttent kunnen daarom niet doorgaan. 

Gelukkig heeft de organistatie met elkaar een nieuwe datum kunnen prikken. De Lentekriebels zullen, als alles doorgaat, dit jaar op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni gehouden worden. 

Op zaterdag 20 juni zal er ’s avonds muziek zijn in de tent van de band Cabrio en zondag komt de band nXt LeveL optreden!

Word jij ook lid?

Vind je het leuk om muziek te maken? Of vind je het leuk om te vendelen? Misschien is marketentster worden iets voor jou! Of toch liever iets als koningsbeschermer of vaandeldrager? Alles is mogelijk bij het Schuttersgilde St. Bavo en iedereen is van harte welkom op de woensdagavond!

Weten wat welke discipline precies doet? Kijk hiervoor verder op onze webstite. Heeft u andere vragen, stel ze gerust aan ons secretariaat via secretariaat@stbavoangeren.nl.

 

Serenade Annie van Limburg

Op zondag 1 maart 2020 heeft het Schuttersgilde St. Bavo een muzikale serenade gebracht aan “Oma Annie” Annie van Limburg. Zij werd 75 jaar. 

Annie is de moeder van onze barionist, ook Annie geheten en de oma van onze trompetist Wilma. 

Annie is een grote steun voor onze vereniging en is nagenoeg bij al onze optredens aanwezig. Zo ook onder andere bij ons koningschieten. En zo kan Annie dan ook zeggen dat zij de enige is met een kookschort met het logo van ons Schuttersgilde.  Zij bakt graag worst en hamburgers……ieder jaar weer. Het maakt niet uit wat we doen of waar we heen gaan, Annie is er altijd bij en ook altijd in om haar steentje bij te dragen. 

Een serenade was dan ook zeer op zijn plaats. “Oma Annie” wist ten eerste niets af van haar verrassingsfeestje maar al helemaal niet dat het ook nog eens een gezellige maar ook vooral muzikale middag zou worden. Want niet alleen bij het Schuttersgilde St. Bavo in Angeren is Annie een zeer betrokken persoon. Daarom werden er muzikale serenades gebracht door ‘Egerländerkapel De Leemkuulers’ uit Bemmel, ‘Egerländerkapel Ede’ uit Ede en door ons eigen Schuttersgilde St. Bavo. 

Met het verrassingsfeest en de muzikale serenades was het feest voor Annie meer dan geslaagd.

Klik hier voor de foto’s op kijk op onze Facebookpagina.  

Donateursactie 2020

Het nieuwe jaar 2020 is alweer een klein maandje oud. Het nieuwe muzikale schuttersjaar staat op het punt van beginnen. Maar voordat we hieraan beginnen is het eerst tijd voor onze jaarlijkse donateursactie. 

In de week van maandag 3 februari tot en met zondag 8 februari 2020 komen onze leden bij u aan de deur om uw financiële steun te vragen. U draagt het Schuttersgilde St. Bavo toch ook een warm hart toe?

Weten wat het precies inhoud? Lees hieronder de flyer.